2010-12-20 22:55:31• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Leleplezték Kiss Gedeon szobrát

Tegnap leleplezték a szatmárnémeti Kossuth-kertben Kiss Gedeon volt városkapitány mellszobrát. Az ünnepséget Barakonyi Gergő vezényelte, az első szónok pedig dr. Bura László helytörténész volt, aki néhány szóban felelevenítette a fák ezredesének is hívott hajdani városvezető életét és munkásságát.

Januárban kész lesz a szeméttelep

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén arról döntött, hogy egyelőre maradnak az eddigi szinten a Szamosdob melletti regionális hulladéklerakat tárolási díjai. Erre azért volt szükség, mivel az árakat szabályozó tanácsi határozat 2010. december végéig szól mindössze. A díj tehát az elkövetkező félévre, illetve addig, amíg nem helyezik üzembe a szeméttelep első végleges celláját, marad 16,79 lej/köbméter.

Év végi pénzosztás a megyei tanácsnál

A Szatmár Megyei Tanács tegnapi ülésén szétosztotta az év végi költségvetés-kiegészítés során megyénkbe érkezett összegeket. Ennek érdekében hirdették meg egyébként a múlt heti gyűlést is, azonban a pénz - a várakozásokkal ellentétben - nem jelent meg időben az önkormányzat számláján, így kénytelenek voltak még egy ülést hirdetni ebben a témában.

Adakozásért ajándék jár

Tegnap dél körül állította fel sátrát az újközpont sétálóterén a hátrányos helyzetű fiatalokat segítő Szatmárnémeti Stea Egyesület, valamint a Down-szindrómások érdekképviseletét ellátó Langdon Down Transilvania Egyesület.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: